Countrybandet släpper ny singel

Fritslabandet A Dreamers Inn har släppt en ny singel.
– Alla våra texter är knutna till något som vi själva upplevt och gått igenom. Några få är helt påhittade historier, säger medlemmen Anders Blom.

ANNONS
LocationFritsla|
|

Den första snön har precis hunnit falla när paret tar emot i huset hemma i Fritsla.

Samarbetet började när de träffades för drygt tio år sedan, 2012, då Anders sökte körsångare till sitt bidrag till ”Svensktoppen nästa” i Borås.

– Vi träffades tack vare musiken. Vi fann varandra liksom både musikaliskt och personligt, säger Marie.

Tre album och totalt ett 30-tal låtar har det blivit sedan dess. De har precis släppt singeln Find love som innehåller två låtar.

– Det är två helt olika låtar. Historien kring låten Find Love är att även om du är osäker och gått på någon nit så ska du aldrig vara rädd för kärleken. Kör bara, så får det bära eller brista. Det är lite undertonen i den, säger Marie.

Egen studio

Anders fyller i:

– Den andra låten, Is It, är mer berättande countrystil. Akustiska gitarrer och traditionellt skriven som en modern countrylåt, lugnt i början och sen kommer den mer kraftfulla refrängen, säger han och fortsätter:

– Alla våra texter är knutna till något som vi själva upplevt och gått igenom. Några få är helt påhittade historier.

De har byggt en studio i huset i Fritsla som de nyligen flyttat in i, något som var ett kriterium när de tittade på hus. Gitarrer, isolering, mattor, dator och mikrofonställ ramar in det lilla rummet.

– En dator, ljudkort och en bra mick, sen kommer du jättelångt om du är lite händig. Sen krävs det ju lite kunskap kring själva inspelningstekniken, men det lär man sig utmed vägen, säger Marie.

Finns det några fördelar med att ni är tillsammans och har en grupp ihop?

– Vi har varandra tillhands hela tiden och kan när som helst hitta på något musikaliskt. När vi ska repa inför något är det väldigt lätt, säger Marie.

Anders fyller i:

– Jag sitter ofta i studion och pillar med låtar och nya idéer, ett par timmar per dag, ibland mer om det gäller mixning och det finns en deadline. Jag spelar gitarr i stort sett varje dag och nya låtar fortsätter komma. 25 november släpps vår julsingel When I Get Old på Spotify. Det är vår allra första jullåt under våra tio år som band.