Fritsla HK vinnare! – ”Jag blir stolt över föreningen och byn vi bor och verkar i”

Föreningen Fritsla Hockeyklubb fick ta emot pris på torsdagskvällen som Bästa förening. På plats i Hol där torsdagskvällens Landbyggaregala ägde rum, fanns Lucas Hedberg och Carl Rajala Pettersson.

ANNONS
|

Det bjöds på mingel, underhållning och galamiddag samt kvällens höjdpunkt, prisutdelning.

– Det har varit en väldigt fin afton, lite förseningar blev det på grund av snöovädret, säger Lucas Hedberg på telefon efter galakvällen.

Han är ordförande för Fritsla HK och vice ordförande/sekreterare Carl Rajala Pettersson, en av eldsjälarna i bygget av den nya rinken, var också med.

Glad pristagare, Lucas Hedberg och Carl Rajala Pettersson från Fritsla HK som  blev årets Förening på Landsbygdsgalan 2023.
Glad pristagare, Lucas Hedberg och Carl Rajala Pettersson från Fritsla HK som blev årets Förening på Landsbygdsgalan 2023. Bild: Privat

”Det är ett fint kvitto på att man som förening gjort något bra” sa Lucas Hedberg i ett tidigare reportage när han fått reda på att föreningen var bland de nominerade.

Han är glad men påpekar att om Fritsla HK inte hade vunnit hade det inte gjort så mycket.

– Här är en samling fantastiska människor som gör mycket gott för landsbygden. Alla behöver lyftas upp i ett större sammanhang. Jag känner en ödmjuk stolthet. Och någonstans närde man väl förhoppningen om att vinna.

Det visar verkligen att föreningslivet i vårt fall inte är på utdöende

Det är Leader Sjuhärad som arbetar för att stödja så kallade landsbyggare, människor som vill verka på landsbygden. Som entreprenörer, eldsjälar och entusiaster med drömmar.

På deras webbsida står det bland annat:

”Vi kallar oss landsbyggare och tillsammans formar vi platsen vi lever och arbetar på. Sträcker oss mot det okända, med en stadig fot i det som är vårt hem.”

Carl Rajala säger att utmärkelsen som Årets förening är för hela Fritsla HK och allt det ideella arbete som läggs ner.

Tillsammans är ledordet

– Det är tillsammanskänslan vi lyfter fram i föreningen. Vi har extremt låg avgift så att alla kan vara med. Det tror jag inspirerar och motiverar så att alla hjälper till.

Lucas Hedberg fortsätter:

– Jag blir stolt över föreningen och byn vi bor och verkar i. Det känns väldigt roligt.

Han berättar att under torsdagens snöfall hjälptes till exempel föräldrar och ledare åt att skotta fram isen så att barnen kunde träna ishockey hemma i Fritsla.

– Hela bygget med utomhusrinken har gått att genomföra tack vare företag och människor som ställer upp ideellt för det föreningen står för. Det visar verkligen att föreningslivet i vårt fall inte är på utdöende, säger Lucas Hedberg.

Nu är renoveringen av utomhusrinken i Fritsla klar och isen är redo att användas. Lucas Hedberg, ordförande i Fritsla Hockeyklubb.
Nu är renoveringen av utomhusrinken i Fritsla klar och isen är redo att användas. Lucas Hedberg, ordförande i Fritsla Hockeyklubb. Bild: Gustaf Hallin

Motiveringen till Årets förening 2023

”Målmedvetet, med ett steg i taget, har Fritsla Hockeyklubb utvecklats till den självklara mötesplatsen för alla åldrar. Mottot ”Alla ska kunna åka, oavsett storlek på plånboken” genomsyrar klubbens verksamhet som också är en motpol till idrottsverksamheter som renodlat elitsatsar.

Med ett imponerande ideellt engagemang har klubben lyckats bygga en helt ny rink - från egna planritningar till sista spik. Det är tack vare denna kraftsamling och visionära medlemmar som nu allt fler kan uppleva hockey när den är som bäst – prestigelös och under bar himmel!”

Leader Sjuhärad arrangerar Landsbyggaregalan 2023 tillsammans med Creative Cluster och Europa Direkt Sjuhärad.

LÄS MER:Ny rink växer fram i Fritsla

LÄS MER:Föreningar får dela på miljoner från banken

LÄS MER:Fritsla HK nominerade till Landsbyggaregalan