Kiosk öppnar bredvid Kungabergsbadet

Kungabergsbadet i Fritsla växer. Inom kort kommer en badkiosk att slå upp portarna för glassugna badbesökare.
– Det är ett kul projekt, säger Emanuel Sjöblom, som står bakom initiativet.

ANNONS
LocationFritsla|
|

Emanuel Sjöblom växte upp i Fritsla, och under barndomen tillbringade han en hel del tid vid Kungabergsbadet, precis som många andra i hans ålder. Då saknade han en kiosk att handla godis eller glass från.

Numera bor han själv i Trollhättan, men han vill ge tillbaka till orten han kommer från. Vid ett tidigare besök hemma i Fritsla noterade han att badet var populärt men att det fortfarande saknades en kiosk.

– Det var fullt med folk men det fanns ingen kiosk där man kan köpa dricka eller glass i. Då gjorde jag ett inlägg på Facebook och då såg jag att det fanns ett stort intresse för att ha en, säger han.

Därför har han nu valt att öppna en kiosk bredvid bassängen vid Kungabergsbadet. Ansökan till kommunen är gjord, och har fått grönt ljus. Han beskriver det som att det kommer säljas lättare mat, som korv, snacks, dricka och kaffe.

– Jag gör det inte för att tjäna pengar, utan jag gör det för att jag är från Fritsla från början. Jag vill gynna byn, och de som bor där. Sen låta ungdomar få tjäna lite extra pengar. Jag kommer mest troligt gå back det här året, men det spelar inte mig någon större roll. Det är för människorna i byn.

Beräknar öppna nya kiosken vid Kungabergsbadet under lördagen

Under lördagen beräknar han kunna öppna kiosken. Kiosken står på plats i ena hörnet av simbassängen. Det är bara elen som fattas, och den ska förhoppningsvis installeras i veckan, enligt Emanuel Sjöblom.

Till sin hjälp kommer han ha två alternativt tre anställda, som kommer att driva kiosken under sommaren.

– Jag jobbar heltid i Trollhättans kommun. Det är jag som har ansvar för allt, men det är de som kommer stå på plats.

Öppettiderna kommer främst vara mellan 12 till 18, enligt honom.

– Det beror också, om det är mycket folk kommer den vara öppen till åtta. Börjar det bli mindre och mindre folk så stänger den klockan sex, annars är den öppen till åtta. Den kommer alltid vara öppen två timmar mer om det finns intresse.

Kiosken ska återkomma till Fritsla varje år

Tanken är att kiosken ska stänga för säsongen den sista augusti, men att det ska bli en återkommande grej varje sommar.

– Funkar det bra och det är många som kommer och handlar så kommer jag köra varje år. Och så kommer jag försöka förbättra den varje år. Så det blir något som blir stadigt varje år.

LÄS MER:Utomhusbassängerna i Kinna och Fritsla riskerar stängning: ”Vår personal känner sig inte säkra”

LÄS MER:Nytt och fräscht på second hand– Erikshjälpen nyöppnat

LÄS MER:Robert Högberg och Hans Gustafsson lämnar Coop Skene