Kvinnan försökte gå genom kontroll med kniv

En kvinna i 35-årsåldern från Marks kommun är misstänkt och ska åtalas för att ha haft en kniv på Göteborgs tingsrätt. Händelsen inträffade den 3 augusti i år när en vakt upptäckte kniven i kvinnans väska.

ANNONS
|

Kvinnan hade ett ärende på tingsrätten i Göteborg och när hon gick igenom säkerhetskontrollen väckte hon ordningsvaktens uppmärksamhet. Vakten hade lagt märke till en kniv i hennes väska genom skärmen, och enligt vakten sa kvinnan då:

"Just det jag har en kniv i väskan".

Kvinnan, som nu misstänks för brott enligt lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, förnekar brottsmisstanken.

I ett förhör med förundersökningsledaren medger hon att hon är medveten om att det är förbjudet att bära en kniv på allmän plats, men att hon inte hade med sig den med avsikt att "skada eller göra någon illa".

Kvinnan nämnde under förhör att hon lever under en hotbild, men att hon ändå inte skulle bära något vapen på grund av detta:

"Jag har en hotbild på mig men jag vet vart jag kan röra på mig och inte, jag vet vart mitt ex rör sig någonstans men jag skulle inte bära vapen eller något på mig."

Åklagare vid Göteborgs tingsrätt anser att målet kan avgöras utan huvudförhandling och föreslår som påföljd dagsböter om sammanlagt 25 000 kronor.

LÄS MER:En man från Mark har dömts för narkotikabrott

LÄS MER:Olaglig tipp på tomten – Markbo riskerar fängelse

LÄS MER:Markbo åtalas för grovt vapenbrott och ringa narkotikabrott