Mannen vårdas numer på Sahlgrenska. Arkivbild.
Mannen vårdas numer på Sahlgrenska. Arkivbild. Bild: Sanna Tedeborg

Man flögs till sjukhus – fick livshotande skador vid krock

Den man som fördes till sjukhus efter frontalkrocken på riksväg 41 vårdas fortfarande på Sahlgrenska. Hans tillstånd är allvarligt men stabilt, uppger sjukhuset under fredagsförmiddagen.

ANNONS
|

SOS fick in larmet klockan 12.32 på måndagen och därefter larmades räddningstjänsten ut. Flera bilar hade krockat på riksväg 41 vid Gullbergsmotet.

– Där pratar man om att det är två bilar som frontalkrockat, sade Ola Nilsson, teamledare på SOS Alarm, i samband med olyckan.

Polis och ambulans skickades också ut till platsen.

– Vi fick in det som en omkörning. Det polis säger från platsen är att det är lätt snöfall och halka, men god sikt och ljus. På plats var det halt, säger jourhavande förundersökningsledare Mattias Jurinic.

Två personer fördes till sjukhus.

Flyttades med helikopter

Södra Älvsborgs Sjukhus, SÄS, presskommunikatör Carina Karlsson meddelande under måndagen att en man i 40-årsåldern vårdades på sjukhus med livshotande skador och även en man i 65-årsåldern med lindriga skador.

Under tisdag meddelade SÄS att mannen med livshotande skador hade flyttats till Sahlgrenska. Enligt Sahlgrenska har mannen flugits med helikopter till sjukhuset.

Under torsdagsmorgonen vårdades mannen fortsatt med livshotande skador. Under fredagsförmiddagen meddelade sjukhuset att mannens tillstånd ändrats till allvarligt men stabilt.

På de båda fordonen blev det skador varav en fick mer kraftiga skador. Polisen har tagit båda fordonen i beslag för att göra en teknisk undersökning.

– Vi utreder händelsen som vårdslöshet i trafik. Det gör man ofta innan man får klarhet i vad som har hänt, säger Mattias Jurinic.

LÄS MER:Två trafikolyckor på kort tid i Mark

LÄS MER:En person till sjukhus efter brand i täcke