Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Erik Zienau

Man flydde från polis i Kinna– var beväpnad med kniv och batong

En bilförare i Kinna vägrade stanna när polisen signalerade under natten till onsdag. Efter en kort jakt stannade fordonet i en återvändsgata och bilföraren sprang från platsen. Flera timmar senare hittades mannen, då beväpnad med skyddsväst, kniv och batong.

ANNONS

Det var det strax innan klockan två på natten till onsdag som polisen fick syn på mannens bil i Kinna.

– När polisen kom fram till fordonet på återvändsgatan var där två personer. En tredje person, av uppgifter bilföraren, lämnade fordonet och flydde till fots, säger Jens Andersson, presstalesperson hos polisen.

Kniv och batong

Kvar på platsen lämnade mannen id och polisen påbörjade ett sökande efter mannen. En dryg timme senare såg en väktare mannen i en trappuppgång och larmade polis.

– Runt 03.30 hittar polis mannen och han säkras. Mannen, som är i 20-årsåldern, uppges då ha haft på sig en skyddsväst och varit beväpnad med en kniv och en batong. Han tas med till station, säger Jens Andersson.

Mannen är i nuläget misstänkt för drograttfylleri men fler brottsrubricering kan tillkomma i ärendet. De andra två personerna som hade färdats i bilen misstänks inte för brott.

LÄS MER:Ovädret Hans drar in – följ vår liverapportering

LÄS MER:Körde i diket – söks av polisen

LÄS MER:Man på motorcykel körde av väg – fördes till sjukhus