Markbo åtalas i stor narkotikahärva

Sammanlagt fyra personer från Borås och Marks kommun åtalas misstänkta för olika typer av narkotikabrott. Bakgrunden är ett parti på fem kilo hasch som smugglats till Sverige.

ANNONS
|

I åtalet framgår att en man i 20-årsåldern från Marks kommun misstänks för två fall av narkotikabrott. Han ska ha förvarat eller innehaft sammanlagt cirka 470 gram cannabisharts, 10 gram kokain och en mindre mängd cannabis. Narkotikan förvarades i en lägenhet i Borås kommun som hyrts av två av de medåtalade.

Det var i mars i år som Tullverket fattade misstankar och spårade ett paket som skickats från USA till adressen i Borås. Misstankarna gäller även ett paket som skickats från Nederländerna till samma adress.

Paketet kunde spåras till två personer i Borås, en man i 25-årsåldern och en kvinna i 35-årsåldern. De greps och häktades i slutet av april och är nu misstänkta för grov narkotikasmuggling. Paketet innehöll närmare fem kilo cannabis.

Markbon befann sig i lägenheten

I samband med den utredningen gjordes en husrannsakan vid en lägenhet i Borås. Markbon befann sig i den utpekade lägenheten när Tullverkets personal knackade på.

I lägenheten fanns det ett parti cannabisharts, kokain, en våg och annan utrustning som kan användas vid narkotikahantering.

Lägenhetens fönster var sprayade och tejpade för att förhindra insyn.

Den 20-årige Markbon häktades 9 juni i år och frigavs två veckor senare, efter förhör. Han dömdes tidigare i år vid Göteborgs hovrätt till två månaders fängelse för häleri.

Samtliga fyra åtalade nekar till brott.

LÄS MER:Misstänks för att ha transporterat 14 kilo cannabis

LÄS MER:En man från Mark har dömts för narkotikabrott

LÄS MER:Man misstänks för drograttfylleri i Fritsla