Kraftiga vindar sveper över Mark, något som orsakar nedfallna träd över vägar. Arkivbild.
Kraftiga vindar sveper över Mark, något som orsakar nedfallna träd över vägar. Arkivbild. Bild: Privat

Nedfallna träd blockerar vägar

Flera träd blåste ned runtom i Marks kommun under fredagen. Ett föll på en elledning som gick av. Ett annat orsakade en olycka. Räddningstjänsten har larmats till flertalet platser under kvällen.

ANNONS
|

Strax innan klockan 18.00 larmades räddningstjänsten till Åkrabäcksvägen. Ett träd hade blåst ned och hamnat på en elledning som gick av.

– Vi har spärrat av så ingen kan få el i sig. Vi har också ringt till kommunen som har påkallat elektriker, säger Andreas Persson, vakthavande befäl på Särf.

Det är oklart om några hushåll har blivit strömlösa i samband med detta.

Singelolycka i Kinna

Vid klockan 18.30 inträffade även en singelolycka på Boråsvägen i Kinna.

– Det är en bil som har kört in i ett nedblåst träd. Ingen ska ha skadats och ingen ambulans har larmats, säger Mikaela Warhed, teamledare på SOS Alarm.

Senare information från räddningstjänsten visade att trädet hade fallit på bilen under färd.

– Det hade tryckt till bilen rejält över passagerarsidan och fram över motorhuven. Föraren hade klarat sig utan skador tack och lov, säger Andreas Persson, vakthavande befäl på Särf.

Många larm om nedblåsta träd

Det första trädlarmet inkom strax efter klockan 14 på fredagen. Ett träd hade blåst ned över Boråsvägen men räddningstjänsten var snabbt på plats för göra vägbanan körbar igen. Drygt en timme senare var det dags igen, även det trädet kunde tas bort snabbt.

– Det blåser mycket just nu och det är två träd som fallit över vägen. På väg 1532 strax utanför Kinna har vi tagit bort trädet så vägen är farbar igen, säger Andreas Persson.

Stora träd blockerade vägen

Räddningstjänsten larmades även till väg 1526 i Älekulla där flera träd blåst ner och blockerade vägen.

– Fyra träd ligger över vägen. Vi är där och även en entreprenör är på väg fram. Det är stora träd verkar det som, säger Andreas Persson.

Vägen var blockerad och det gick inte att köra förbi. Vid 16.50 kunde Särf återvända till stationen och vägen var öppen för trafik.

Även Fritsla fick problem. Halva vägbanan på väg 1634, mellan Fritsla Kyrklid till Fritsla Bro, blev blockerad enligt Trafikverket.

LÄS MER:Inställda avgångar i tågtrafiken

LÄS MER:SMHI varnar för kraftiga vindar på Västkusten

LÄS MER:Misstanken: Man körde narkotikapåverkad i Kinna