Nu får Torestorps IF tiotusentals kronor i bidrag till ny belysning

Nu kan den ena av fotbollsplanerna vid Svansjövallen få ny belysning tack vare ett bidrag på 100 000 kronor från Sparbanksstiftelsen.
– Det är tacksamt, vi blev överraskade, säger föreningens kassör Kjell-Åke Andersson.

ANNONS
|

Torestorps IF, som bildades 1935, får annars främst in intäkter från sina medlemsavgifter, lotterier och det legendariska ankracet vid påsk, som Mark-Posten rapporterat om tidigare.

Tidigare år har föreningen sökt och fått bidrag för att byta stolpar vid elljusspåret samt för att renovera festplatsen Hjortnäs.

Nu i höst får de alltså 100 000 kronor från Sparbanksstiftelsen Sjuhärad. Pengarna ska användas till att byta ut delar av belysningen vid en av fotbollsplanerna.

– Det är elljuset till B-planen, den är nästan lika fin som den vanliga planen. Vi ska byta ur armaturen till mer energisnåla. De har en tendens att gå sönder och varje armatur kostar 5 000 kronor. Förhoppningsvis ska de nya hålla bättre, förklarar Kjell-Åke Andersson, som är kassör i idrottsföreningen.

Offerten ligger på 350 000 kronor, föreningen har även sökt medel från kommunen men där finns inger beslut ännu. Därför är det inte klart när den nya belysningen kommer att köpas in och monteras.

Föreningen har omkring 370 medlemmar och verksamheten kretsar kring motion, skidor, tennis och ungdomsfotboll. Seniorfotbollen har sedan ett antal år en egen förening, den sektionen slog sig ihop med Älekulla och bildade Torestorp/Älekulla FF.

Täff får låna planerna vid Svansjövallen av Torestorps IF, gratis.

Fem föreningar i Marks kommun

Det var rekordmånga som sökte bidrag hos Sparbanksstiftelsen Sjuhärad i år. Totalt får 40 mottagare dela på 2,3 miljoner. Torestorps IF är en av fem föreningar i Marks kommun som får bidrag från stiftelsen.

– Vi har aldrig fått så här många ansökningar tidigare vilket visar på ett fantastiskt engagemang i bygden, berättar Victor Fridén, som är marknadschef på Sparbanken Sjuhärad.

Han fortsätter:

– Det kännetecknar kanske också Mark där det finns gott om livskraftiga samhällen utanför de större centralorterna, där föreningslivet är extra viktigt och bidrar med både glädje och gemenskap. Det är en förmån för oss att få vara med och stötta i år igen. Det är också något vi är stolta över att kunna göra, att återinvestera bankens vinst genom vår ägarstiftelse.

Så mycket får Mark från Sparbanken

Torestorps IF: Utbyte av elljus på Svansjövallen, 100 000 kronor.

OK Räven: Inköp av tumkompasser, 10 000 kronor.

Fotskäls hembygdsförening: Vandringlseder i Fotskäl, 10 000 kronor.

Marks konstgrafiska verkstad: 20 000 kronor.

Nyföretagarcentrum Mark: verksamhetsutveckling, 75 000 kronor.

Totalt: 215 000 kronor.

LÄS MER:Föreningar får dela på miljoner från banken

LÄS MER:Pengaregn över föreningar– taekwondoklubben satsar

LÄS MER:Torestorps bil planerar för framtiden