Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Erik Zienau

Singelolycka på väg 1627 – bil har voltat

En bil voltade på väg 1627 mellan Hyssna och Bollebygd på tisdagskvällen. Men när blåljuspersonal kom fram till platsen fanns ingen person i sikte.

ANNONS
|

Det var klockan 20.27 som larmet om singelolyckan inkom till SOS Alarm. Det var en bil som hade voltat på väg 1627 mellan Hyssna och Bollebygd.

– Men den verkar tom och vi har inte hittat någon person i anslutning till platsen, säger Pontus Studahl, vakthavande befäl på Särf.

Hamnade i gyttja

Två ambulanser och polis larmades också ut på händelsen. Bilen låg på taket intill vägen i gyttja och fordonet ska fortfarande ha varit varmt när blåljuspersonal kom fram.

– Vi säkerställer att ingen ligger under bilen och söker av närområdet så det inte ligger någon skadad någonstans, säger Studahl.

Till följd av olyckan var vägen helt avstängd och trafiken påverkades fram till 21.30. Blåljusenheterna hade då lämnat och ingen person hade hittats.

Anmälan om vårdslöshet i trafik

Polisen tror sig veta vem som kört bilen och har skrivit en anmälan.

– Det finns en utpekad förare men jag vet inte om det är fastställt att var den som körde bilen. En anmälan är upprättad om vårdslöshet i trafik, säger Fredrik Svedemyr.

Thomas Andersson, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Borås, berättar att man har en misstänkt förare.

– Vi har spårat upp en som förmodligen har kört bilen, säger han.

Polisen har inte förhört föraren än.

– Vi har spårat upp vem som är bilägare och sedan fått uppgifter om vem som kört.

Det kan enligt Andersson tillkomma ytterligare brottsrubricering i form av olovlig körning på grund av att den misstänkte föraren saknar körkort.

Föraren ska ha fått lindriga skador enligt Borås tidning.

LÄS MER:SMHI: Då blir det minusgrader

LÄS MER:Polisen ryckte ut till stor ungdomsfest i Marks kommun

LÄS MER:Stoppades full på väg hem från McDonalds – döms till böter