Tågstation i Skene
Tågstation i Skene Bild: Gustaf Hallin

Tågen på Viskadalsbanan ställs in

Under måndagen, efter att SMHI gått ut med varningar om kraftigt snöande och starka vindar, har Trafikverket nu gått ut med att all tågtrafik på Viskadalsbanan ställs in. Enligt Västtrafik kommer inställda tåg ersättas med buss.

ANNONS
|

Trafikverket meddelar på måndagen att all tågtrafik på Viskadalsbanan ställs in från och med i midnatt. Tågen som går mellan Varberg och Borås ställs in till och med klockan 12 på onsdagen 8 mars.

Orsaken är ovädret som väntas. Enligt SMHI, som gått ut med en gul varning för området, ska det snöa kraftigt under natten mot tisdagen för att sedan fortsätta in på onsdagsdygnet.

– Det är som det brukar vara att vi ställer in tåg när det är hård vind och folk riskerar att bli fast där ute. Och för att undvika att vi har folk fast ute på spåret så gör vi det här i förebyggande syfte, säger Felicia Danielsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Enligt Västtrafik kommer inställda tåg ersättas med buss

Det Trafikverket vill undvika är att behöva ge sig ut och hjälpa någon i otillgänglig terräng.

– Det är av den orsaken vi ställer in.

Just nu är det en gul varning från SMHI, men det kan ändras. Även prognosen från Trafikverket att tågen ställs in till och med lunch på onsdag är en prognos.

– Även om ovädret ger sig måste vi gå ut och avsyna sträckan och se om det fallit träd eller om något är trasigt.

Stationer som påverkas i Marks kommun är Björketorp, Berghem, Skene, Assberg, Kinna och Fritsla.