Två kvinnor åtalas för grov misshandel på McDonalds i Kinna

Två kvinnor i 18-årsåldern slog en jämnårig i ansiktet, dunkade hennes huvud mot marken och sparkade henne i magen när hon låg ner på McDonalds i Kinna. Nu åtalas kvinnorna för grov misshandel.
– Om en person vill ha uppmärksamhet kan hon gör mycket saker och ljuga om det, sade en av de misstänkta i förhör med polis.

ANNONS
|

Vid 18-tiden den åttonde september i år larmades polisen till McDonalds i Kinna efter att personer berättat om att en misshandel ägt rum på platsen.

När de kom fram till platsen hittade de en ung kvinna, som hade tydliga skador. Offret för misshandeln fördes till sjukhus med ambulans.

– Synliga skador på målsägande är rivsår på vänster kind, en bula i bakhuvudet, rodnad på magen, samt en sårskada på vänster näsvinge, berättar en av poliserna i sin avrapportering.

Slogs medvetslös

I förhör berättar hon att en av de misstänkta gärningsmännen var en före detta kamrat till henne, men att de glidit isär något år tidigare. Bland annat på grund av en kille.

De hade träffats av en slump på McDonalds den där kvällen. Den före detta vännen hade då med sig en jämnårig kamrat.

– Hon kom och drog i min arm. Jag sa att jag inte ville gå med ut. Hon gick fram och drog i mitt hår jättehårt så jag ramlade till marken. Hon började slå mig i ansiktet och allt. När jag låg på marken sparkade den andra mig i magen. Hon bankade mitt huvud i golvet. Sen drog de ut dem. Sen svimmade jag, berättade kvinnan i förhör.

Polisen: Vilka drog ut dem?

– De andra gästerna, förklarade kvinnan.

Kvinnan uppger att hon blev mycket chockad över det som hänt och att det hela var väldigt obehagligt.

– Jag hörde folk, men jag kunde inte öppna mina ögon. Jag började skaka i hela kroppen, sade hon i förhöret.

Åklagaren: ”Särskild hänsynslöshet”

Det två kvinnor som gav sig på henne har nu åtalas misstänkta för grov misshandel. I sin stämningsansökan skriver åklagaren att brottet bör bedömas som grovt eftersom misshandeln varit hänsynslös.

”De har visat särskild hänsynslöshet eller råhet genom att i numerärt överläge ha överfallit målsäganden och utfört ovanstående misshandel medan målsäganden låg ned. Målsäganden hade därtill svårigheter att värja sig då den ena tilltalade satt över henne”, står det i stämningsansökan.

Bevisningen i målet består av övervakningsfilmer som visar hela förloppet. Polisen har också hört ett stort antal vittnen som bekräftar offrets historia.

En av de åtalade, den före detta vännen, har erkänt brottet i förhör.

Det gör också den andra kvinnan – åtminstone till en början.

– Jag erkänner såklart, för det finns ju kameror. Ska jag sitta här och ljuga?

Därefter förklarar hennes advokat att man kan erkänna ett händelseförlopp utan att erkänna en specifik brottsrubricering. Då ändrar kvinnan sig.

– Jag erkänner inte att det är grov misshandel. Men jag erkänner att jag var där och att det hände så, sade hon i förhör.

Hävdar att offret överdriver

Hon menade att hon började bråka med offret för att hon blev slagen av henne, något som gjorde henne rasande.

– Man ser ingenting när man bråkar. Man ser helt svart, sade hon i förhör.

Samma kvinna hävdade också att hon starkt misstror uppgifterna om att offret ska ha svimmat av misshandeln.

– Om en person vill ha uppmärksamhet så kan hon gör mycket saker och ljuga om det. Att hon svimmar, hon bara ljuger, menade hon.

Hon hävdade också att de skador som offret ska ha fått inte varit så allvarliga.

Polisen: Så hon har legat i ambulansen och skapat de här såren själv?

– Nej hon har inte skapat dem. Jag menade inte så, men det var inte så allvarlig för henne.

LÄS MER:Kvinna hällde vin på man på fest – misshandlades

LÄS MER:Byggarbetare drog kniv på fyllan i Öxnevalla – åtalas

LÄS MER:Nya uppgifter: Frisören i Kinna höggs i halsen