6-2 mot Mariedal gjorde Sätila till segrare igen

Spelarna i Sätila fick äntligen njuta av en seger igen, efter 6-2 (2-1) hemma mot Mariedal.

|
Sätila SK vann mot Mariedals IK

Segern var den första efter fem matcher i rad utan seger i division 5 Västergötland södra herr i fotboll.

Sätilas tränare Marcus Elzer kommenterade matchen:

– En seger där vi visar beslutsamhet i både defensiv och offensiv. Vi spelade det raka spelet och fyllde på med mycket folk in i offensivt straffområde. Mycket skön seger där hela laget ska ha en stor eloge.

Matchen var mållös till Sätila tog ledningen i 27:e minuten, genom Jesper Blennermo.

Sätila gjorde 2-0 i 32:a minuten, när David Winberg fick träff.

Mariedal reducerade till 2-1 i slutminuterna av första halvlek, genom Rasmus Blom. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick David Ahlström träff och ökade ledningen för Sätila.

I 62:a minuten nätade Jesper Blennermo på nytt, och gjorde 4-1.

I 71:a minuten ökade David Winberg ledningen ytterligare.

Yoel Berhe reducerade för Mariedal med knappa kvarten kvar. Fler mål än så blev det inte för Mariedal.

6-2-målet kom i matchens absoluta slutskede, med en minut kvar att spela, när Anton Gustavsson slog till och gjorde mål. Det fastställde slutresultatet till 6-2.

Sätila har en seger, en oavgjord och tre förluster och 11–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Mariedal har två vinster, en oavgjord och två förluster och 11–13 i målskillnad.

Med en omgång kvar är Sätila på tionde plats i tabellen, och Mariedal är på nionde plats.

Motståndare i sista omgången för Sätila är Äspered. Lagen möts lördag 5 oktober 13.00 på Lygnevi.