Efter förlustsviten: Poäng igen för Örby – 2-2 mot Alingsås KIK

Fem förluster i rad i F17 SM norra Götaland dam i fotboll räckte.

|
Alingsås KIK U spelade lika mot IFK Örby F17

Borta mot Alingsås KIK bröts den tuffa sviten för Örby, även om det inte räckte till seger. Det blev 2-2 (0-1) i matchen på söndagen.

Det var sjätte matchen i rad utan seger för Örby.

Örby tog ledningen strax före halvtidsvilan, genom Noelle Gamalielsson. I 70:e minuten nätade Lisa Wolter, och gjorde 0-2.

Med fem minuter kvar att spela reducerade Alingsås KIK genom Svea Herbertsson.

I den 88:e minuten fick Örbys Kristina Lundberg rött kort, och under de sista två minuterna fick laget spela med en spelare mindre.

Kvitteringen kom på stopptid, när Estelle Lundberg slog till och gjorde mål för Alingsås KIK. Det fastställde slutresultatet till 2-2.

Alingsås KIK har en oavgjord och fyra förluster och 3–36 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Örby har en oavgjord och fyra förluster och 8–28 i målskillnad.

För Alingsås KIK gör resultatet att man nu ligger på nionde plats i tabellen, medan Örby är på åttonde plats.

Nästa motstånd för Örby är Häcken. Lagen möts lördag 8 juni 16.00 på Örby IP.