Kinna tappade ledning och fick se sig besegrat

Kinna spelade bra och ledde med 4-1 efter första halvlek i matchen i P16 Div 1 Region 2 herr i fotboll mot Kungsladugård på Viskavallen.

|
Kinna IF förlorade mot Kungsladugårds BK

Men i andra halvlek kom vändningen, och till slut blev det förlust, 4-6, för Kinna.

Kinna tog en tidig ledning. Carl Göterheim slog till, redan i 14:e minuten.

Kinna gjorde också 2-0 i 21:a minuten, genom Theo Fredsted.

Kinna ökade ledningen till 3-0 efter en dryg halvtimmes spel, återigen genom Theo Fredsted.

I 35:e minuten slog Lucas Nykom till, och reducerade åt Kungsladugård.

Kinna ökade ledningen till 4-1 på tilläggstid i första halvleken, genom Nathanael Kamperin. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Lucas Nykom träff på nytt och reducerade åt Kungsladugård.

I 61:a minuten reducerade Kungsladugård på nytt genom Milan Koncar.

I 70:e minuten slog Elias Börjesson till, och kvitterade för Kungsladugård.

Först med nio minuter kvar att spela tog Kungsladugård ledningen genom Lucas Nykom som med målet fullbordade sitt hattrick.

Och med fem minuter kvar att spela ökade Kungsladugård ledningen genom Axel Andersson. Andersson fullbordade därmed Kungsladugårds vändning. 4-6-målet blev matchens sista.

Lucas Nykom gjorde tre mål för Kungsladugård.

I tabellen innebär det här att Kungsladugård nu ligger på fjärde plats. Kinna är på tredje plats. Ett fint lyft i tabellen för Kungsladugård som så sent som den 14 maj låg på åttonde plats.

Nästa motstånd för Kinna är Norrby. Lagen möts söndag 2 juni 17.00 på Ramnavallen.