Örby äntligen vinnare igen efter seger mot Alingsås KIK

Efter sju matcher utan seger i F17 SM norra Götaland dam i fotboll kunde Örby till slut ta tre poäng.

|
IFK Örby F17 vann mot Alingsås KIK U

Laget vann på hemmaplan mot Alingsås KIK, med 2-1 (1-1).

Segermålet för Örby stod Noelle Gamalielsson för efter 56 minuter.

Alingsås KIK fick en bra start på matchen. Joli Jansson slog till, redan i 13:e minuten.

Örby kvitterade till 1-1 i 34:e minuten, när Noelle Gamalielsson fick träff. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Noelle Gamalielsson träff på nytt och avgjorde matchen. Gamalielsson fullbordade därmed Örbys vändning.

Örby har en seger, en oavgjord och tre förluster och 7–23 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Alingsås KIK har fem förluster och 9–16 i målskillnad.

I tabellen innebär det här att Örby nu ligger på åttonde plats. Alingsås KIK är på tionde och sista plats.

Nästa motstånd för Örby är Häcken. Lagen möts onsdag 21 augusti 19.15 på Gothia Park.