Örby utklassade Rosengård 1917 på bortaplan

Örby fick utdelning när laget vann på bortaplan mot Rosengård 1917 i division 1 södra dam i fotboll med klara 6-1 (3-0). Det var dessutom en skön revansch från senaste mötet, som Rosengård 1917 vann med 0-2.

|
FC Rosengård 1917 förlorade mot IFK Örby

– Precis som resultatet avslöjar så var det hög klass på dagens prestation. Vår matchplan fungerade perfekt från start. Vi hittade positionerna centralt och kunde straffa Rosengård med bollvinster högt upp i banan. Verkligen skönt för tjejerna att få kvitto på att det hårda jobb som läggs ner i veckorna ger utdelning, kommenterade Örbys huvudtränare Mikael Broman efter matchen.

Gästerna Örby fick en bra start på matchen. Ronja Cisterna gjorde målet, redan i sjunde minuten.

Örby ökade ledningen till 0-2 tidigt i matchen, genom Maja Wrångemyr, i tolfte minuten.

Örby ökade ledningen till 0-3 i 36:e minuten, när Josefin Johansson hittade rätt. Direkt efter pausen nätade Maja Wrångemyr ännu en gång och ökade Örbys ledning.

Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Josephine Lech och reducerade åt Rosengård 1917. Fler mål än så blev det inte för Rosengård 1917.

Katrin Jonsson ökade Örbys ledning i 79:e minuten.

1-6-målet kom i matchens absoluta slutskede, med en minut kvar att spela, när Josefin Johansson på nytt slog till och gjorde mål. Det fastställde slutresultatet till 1-6.

Med fyra omgångar kvar är Rosengård 1917 på åttonde plats i tabellen, medan Örby är på elfte plats.

Nästa motstånd för Örby är Södra Sandby. Lagen möts söndag 8 oktober 16.00 på Örby IP.