Poäng för Hajom – steg åt rätt håll mot Björketorp

Det har varit en tung period för Hajom i division 6 Mark herr i fotboll med fem förluster i rad.

|
Hajoms IF spelade lika mot Björketorps IF

Men hemma mot Björketorp bröts den tuffa sviten. Det blev 1-1 (1-1) i matchen på Kajbergsvallen, och åtminstone en poäng för Hajom.

– Känns tungt. Vi upplever att vi i en ganska dålig match ändå har flera chanser att avgöra och misslyckas i avgörande skedet. Björketorp kämpar på bra och vi får se fram emot ett nytt derby i höst, tyckte Hajoms tränare Lars-Eric Johansson, efter matchen.

Björketorps tränare Thorbjörn Ivarsson kommenterade matchen:

– Typiskt derbymatch med allt vad det innebär. 1-1 är rättvist denna afton.

Matchen blev den sjätte i rad utan seger för Hajom.

Björketorp började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara fyra minuter slog Wilhelm Eriksson till.

Hajom kvitterade till 1-1 tidigt i matchen, genom Dean Bitton, i sjunde minuten. I andra halvlek fick inget av lagen in något mål, och matchen slutade 1-1. I den 73:e minuten blev Björketorps Simon Bengtsson utvisad.

Hajom åkte på en utvisning I den 77:e minuten när Tim Sandgren fick lämna planen.

Det här var Hajoms andra oavgjorda match den här säsongen.

Det här betyder att Hajom är kvar på åttonde plats, och Björketorp stannar på nionde plats, i tabellen.

På fredag 28 juni 17.00 spelar Hajom hemma mot Högvad, och Björketorp hemma mot Hyssna/Kinnahu.