Örby lyckades inte alls när man mötte Göteborg hemma i F17 SM norra Götaland dam i fotboll.

|
IFK Örby F17 förlorade mot IFK Göteborg F17

Göteborg gjorde hela elva mål, och vann med 11-1 (5-1).

Göteborg fick en bra start på matchen. Emily Svantesson slog till, redan i åttonde minuten.

Göteborg ökade ledningen till 0-2 tidigt i matchen, genom Astrid Samuelson, i 14:e minuten.

Bara sju minuter senare var det Edith Adolfsson som såg till att Göteborg ökade ledningen på nytt, till 0-3.

Göteborg gjorde också 0-4 sju minuter senare på nytt genom Emily Svantesson.

Göteborg gjorde också 0-5 i slutminuterna av första halvlek, genom Sanna Pettersson.

Örby reducerade till 1-5 på tilläggstid i första halvleken, genom Linnéa Jakobsen Forsgren. Direkt efter pausen gjorde Emily Svantesson mål som med målet fullbordade sitt hattrick och ökade Göteborgs ledning.

Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Astrid Samuelson återigen och ökade ledningen för Göteborg.

Fyra minuter senare var det Emily Svantesson som såg till att Göteborg satte 1-8.

I den 71:a minuten ökade Edith Adolfsson ledningen ytterligare.

Edith Adolfsson ökade Göteborgs ledning och som med målet fullbordade sitt hattrick med knappa kvarten kvar.

Och med fem minuter kvar att spela ökade Göteborg ledningen genom Emily Svantesson. 1-11-målet blev matchens sista.

Emily Svantesson gjorde fem mål för Göteborg och Edith Adolfsson gjorde tre mål.

I tabellen innebär det här att Göteborg nu leder serien. Örby är på åttonde plats.

Nästa motstånd för Örby är Alingsås KIK. Lagen möts söndag 2 juni 15.30 på Noltorpsvallen.