Theo Fredsted målskytt – men Kinna föll

Kinna förlorade på bortaplan i P16 Div 1 Region 2 herr i fotboll mot Norrby, med 1-4 (0-1).

|
Norrby IF vann mot Kinna IF

– En jämn fight där Norrby drar längsta strået. Vi kunde lika gärna stått som vinnare efter 90 minuter, kommenterade Kinnas tränare Anders Leifstedt efter matchen.

Norrby startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara två minuter slog Jonathan Edenvik till. Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Theo Fredsted och kvitterade för Kinna.

I 71:a minuten gav Alexander Boström Norrby ledningen på nytt.

I den 82:a minuten fick Kinnas Alfons Liljerup Leifstedt rött kort, och laget fick spela de sista åtta minuterna med en spelare mindre.

Först med sju minuter kvar att spela ökade Norrby ledningen genom Hugo Lindskog.

4-1-målet kom på övertid, när Jonathan Edenvik ännu en gång slog till och gjorde mål. 4-1-målet blev matchens sista.

Norrby har fyra segrar och en förlust och 19–7 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Kinna har två vinster och tre förluster och 14–15 i målskillnad.

Kinnas nya tabellposition är sjunde plats, medan Norrby leder serien. Så sent som den 18 maj låg Norrby på åttonde plats i tabellen.

Nästa motstånd för Kinna är Skövde AIK. Lagen möts söndag 9 juni 14.00 på Viskavallen.