Tung bortaförlust för Örby mot Göteborg

Örby hade en riktigt tung match borta mot Göteborg, och förlorade med hela 0-9 (0-4) i F17 SM norra Götaland dam i fotboll.

|
IFK Göteborg F17 vann mot IFK Örby F17

Göteborg startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Sanna Pettersson gjorde målet, redan i nionde minuten.

Göteborg ökade ledningen till 2-0 i elfte minuten.

Göteborg gjorde 3-0 i 25:e minuten, när Edith Adolfsson hittade rätt.

Göteborg ökade också ledningen till 4-0 i 32:a minuten, när Emily Svantesson slog till.

Göteborg gjorde också 5-0 i slutminuterna av första halvlek, återigen genom Emily Svantesson. Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Edith Adolfsson ännu en gång och ökade ledningen för Göteborg.

I 65:e minuten slog Rut Bjur till, och gjorde 7-0.

Emily Svantesson ökade Göteborgs ledning som med målet fullbordade sitt hattrick i 80:e minuten.

Till slut kom också 9-0-målet genom Edith Adolfsson och som med målet fullbordade sitt hattrick i 87:e minuten. 9-0-målet blev matchens sista.

Emily Svantesson och Edith Adolfsson gjorde tre mål var för Göteborg.

Det här betyder att Göteborg är i fortsatt serieledning, med 33 poäng efter tolv matcher, och Örby på åttonde plats med sju poäng.

Nästa motstånd för Örby är Lerum. Lagen möts söndag 8 september 11.45 på Rydsbergsplan.