Efter förlustsviten: Seger igen för Tygriket – 5-4 mot Fristad U

Inför matchen var facit 15 raka förluster i division 1 Västergötland dam i innebandy.

|
IBK Tygriket vann mot Fristads GoIF innebandy dam

Hemma mot Fristad U bröts den tuffa sviten för Tygriket. Det blev 5-4 (0-1, 0-2, 4-1, 1-0) efter förlängning i matchen på lördagen.

– En jämn tillställning, där vi hade ett litet spelövertag i första men lyckas inte få in bollen, vi gör en sämre andra, men allt hände i tredje, vi vinner tredje med 4-1, riktigt starkt att vi gör en sådan upphämtning, extra plus till Ellen Johannesson och Tilda Ivarsson, kommenterade Tygrikets tränare Fredrik Emtervall efter matchen.

Alice Amundsjö blev matchhjälte med sitt avgörande 5-4-mål 1.24 in i förlängningen.

Fristad U tog ledningen efter 5.35, genom Caroline Brandt på pass av Louise Rysell Johansson. I andra perioden var Fristad U starkast och gick från 0-1 till 0-3 genom mål av Ida Amundsjö och Alva Wennström. I tredje perioden var det i stället Tygriket som hade övertaget. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter tre perioder var 4-4.

I förlängningen tog det 1.24 innan Tygriket också avgjorde till 5-4. Matchvinnare för hemmalaget blev Alice Amundsjö.

Tygrikets Minna Sipilä stod för två mål och ett assist.

Det här var Tygrikets tredje uddamålsseger den här säsongen.