Tuff match slutade med seger för Fritsla mot Smedjan

Det svängde i matchen i division 3 Västergötland herr i innebandy mellan Smedjan och Fritsla i Stadsskogshallen. Hemmalaget Smedjan hade ledningen i början av tredje perioden, med 2-1, men Fritsla vände matchen och vann till slut med 3-2.

ANNONS
|
Smedjans IF innebandy förlorade mot Fritsla IF
Smedjans IF innebandy förlorade mot Fritsla IF

– Idag visar vi upp en riktigt fin moral och kämpaglöd och vi slutar inte jobba och tro på det vi gör. Vi vinner helt rättvist till slut och får en riktigt skön start på vårsäsongen och det är en gedigen insats ifrån samtliga Brandgula spelare idag. Nu är det dags för serieledande Horsby på bortaplan nästa vecka, kul utmaning, kommenterade Fritslas tränare Emil Svedenlind.

Segermålet för Fritsla stod Noel Engvall för 16.21 in i tredje perioden.

Första perioden var jämn. Smedjan inledde bäst och tog ledningen genom Samuel Jubell efter 12.38, men Fritsla kvitterade genom Lasse Broman efter 17.15. Efter 33 sekunder i andra perioden nätade Samuel Jubell återigen, framspelad av Eric Lundgren och gav Smedjan ledningen. 15.32 in i tredje perioden slog Andreas Ljunggren till på pass av Joel Sivedal och kvitterade.

Efter 16.21 slog Noel Engvall till framspelad av Lasse Broman och avgjorde matchen. Därmed hade Fritsla vänt matchen.

Smedjan har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Fritsla har två vinster och tre förluster. Det här var Fritslas tredje uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Smedjan på åttonde plats och Fritsla på sjunde plats.

I nästa match möter Fritsla Horsby borta på fredag 20 januari 19.30.