Tygriket fick ge sig i toppmötet med Lockerud/Mariestad på hemmaplan

På fredagen mötte Tygriket Lockerud/Mariestad i ett riktigt toppmöte i division 2 Västergötland herr i innebandy. Matchen slutade med seger för bortalaget Lockerud/Mariestad med 8-7 (3-2, 1-3, 4-2).

|

Med en omgång kvar är Tygriket på femte plats i tabellen, och Lockerud/Mariestad är på andra plats. Sju poäng skiljer lagen åt.

– Vi gör en bra match, tyvärr räcker det ändå inte riktigt till ikväll! Det är jämnt sett över tre perioder, kommenterade Tygrikets tränare Peter Kristensson efter matchen.

Segermålet för Lockerud/Mariestad stod Alex Karlsson för med bara 60 sekunder kvar av matchen.

I första perioden var det Lockerud/Mariestad som var starkast. Laget vann perioden med 2-3.

Tygriket hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 5-4.

I tredje perioden var det i stället Lockerud/Mariestad som hade kommandot. Laget vann perioden med 2-4 och matchen med 8-7.

Lockerud/Mariestads Gustav Jonsson stod för ett mål och tre målgivande pass och Anton Jansson gjorde tre mål.

Tygriket har tre vinster och två förluster och 38–27 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Lockerud/Mariestad har två vinster och tre förluster och 35–33 i målskillnad. Det här var Tygrikets tredje uddamålsförlust den här säsongen.

I sista matchen möter Tygriket Vara borta på fredag 10 mars 19.30.