Uddamålsseger för Tygriket mot Tibro

Ett måls övervikt avgjorde en målmässigt jämn match för Tygriket, som vann hemma mot Tibro med 7-6 (1-2, 5-2, 1-2) i division 2 Västergötland herr i innebandy på fredagen.

|
IBK Tygriket vann mot Tibro IBK

– Det var en tight match där vi släpper upp dem i första perioden. Vi kliver in andra perioden och höjer oss rejält och då hänger inte Tibro med. Sen i tredje bjuder vi in dem i matchen på grund av slarv i passningsspelet, främst av mig. Men vi vinner. Det är väl det viktiga, tyckte Tygrikets tränare Peter Lindgren, efter matchen.

Tygriket har skapat en skön vinnarkänsla i Lyckehallen. Segern mot Tibro betyder att laget har vunnit fyra raka matcher på hemmaplan.

Tibro startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Gustav Gunnarsson och Hampus Fredriksson innan Tygriket svarade och gjorde 2-1 genom Hubert Svensson. I andra perioden var det i stället Tygriket som hade övertaget. Laget vann perioden med 5-2 och ställningen efter två perioder var 6-4.

Tibro hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 1-2 men Tygriket kunde hålla undan och vinna matchen med 7-6.

Martin Bäcklund gjorde två mål för Tygriket och spelade dessutom fram till två mål och Peter Lindgren hade tre assists. Gustav Gunnarsson stod för tre poäng, varav två mål för Tibro.

Det här var Tygrikets tredje uddamålsseger den här säsongen.

Tibros nya tabellposition är tionde plats, medan Tygriket är på tredje plats.

Nästa motstånd för Tygriket är Rydboholm. Lagen möts fredag 8 december 19.00 i Idrottshallen.