Skene IF vände 0-2 till seger mot Bergdalens IK

Det var som vanligt högt tryck i Skeneklacken som dessvärre tvingades se hemmalaget pressat i första halvlek. Desto gladare miner blev det efter den makalösa vändningen.
– En otrolig kämpainsats, säger Pelle Lundin, tränare i Skene IF

ANNONS
|

Det var en alldeles underbar sommarkväll när Skene IF tog emot Boråslaget Bergdalens IK under fredagskvällen. Skeneklacken levererade i vanlig ordning med trummor och trumpeter men inledningen av matchen blev en kalldusch för hemmalaget. Två mål i baken tidigt i första halvlek.

– Vi får en bedrövlig start men vi har bra tålamod. Vi har pratat om det här innan att vi inte ska bli frustrerade utan spela vårat spel och hitta lösningar, säger Pelle Lundin.

Och det där pratet gav utdelning för strax innan pausvilan kom reduceringen. När Skene IF sedan kvitterade till 2-2 kom energin tillbaka.

– Vi vågar vara kreativa och hitta öppningar i vårt uppspel och det gav resultat, säger Pelle Lundin.

Både 3-2 och 4-2 skulle det bli innan matchen var slut, knattarna i klacken sprang in på plan och firade och fick sig en tillsägelse av domaren.

– Det är en otrolig kämpainsats, efter 3-2 började vi försvara och lyckades till och med få in 4-2 på en kontring, säger Pelle Lundin.

Spännande inför derbyt

Vinsten innebär att Skene IF nu ligger på 14 poäng i tabellen, det är två fler än Kinna IF som också vann sin match mot Hestrafors IF. Det är spännande förutsättningar inför derby nästa helg.

– Kinna är väldigt kompakta och har en fin spets med sina offensiva spelare så jag är inte alls överraskad att de vann, även om det är starkt att göra det, säger Pelle Lundin. Vi har rätt bra koll på dem men de gör det bra så det kommer att bli ett häftigt derby, säger Pelle Lundin.

Senaste derbyt slutade i bengaler och dryga böter för Skene IF. Men det är inget Pelle Lundin tänker på idag.

– Vi har en dialog och försöker givetvis undvika sådana saker men vi vill spela fotboll och tänker mer på det idrottsliga.

Sonny Ögärd (2), Rinor Dobraj och Elias Häger gjorde målen för Skene IF, medan Alen Krasnici blev tvåmålsskytt för gästerna.

LÄS MER:Se balens stjärnor vid Naturbrukscentrum i Sätila glänsa

LÄS MER:Estetelever bjöd på lunchkonsert vid Skrädderiet

LÄS MER:Mark: 15 grader och klart under kvällen

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Mark-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.