37-årig man döms till fängelse för misshandel

Mannen misshandlade, hotade och ofredade kvinnan vid flera tillfällen under ett halvårs tid, enligt domen från Borås tingsrätt. Nu döms han till sex månaders fängelse.

ANNONS
|

Den 37-årige mannen som är från Marks kommun levde tillsammans med kvinnan som han nu döms för att ha misshandlat. I förhör med polisen har hon berättat om att mannen tidigt i relationen försökte kontrollera henne och att hon mått dåligt för att han sagt kränkande saker till henne.

Vid ett tillfälle i augusti 2022 dunkade han kvinnan i golvet och tog stryptag på henne. På nyåret tillkallade hon polis efter att han slagit henne flera gånger i ansiktet men vid det tillfället ville kvinnan inte medverka i polisutredningen.

Vid ett annat tillfälle, i januari i år, sparkade han henne i ansiktet. Åtalet omfattar fyra fall av misshandel och även olaga hot och ofredanden. Mannen har förnekat gärningarna.

Tidigare dömts till fängelse

I åtalet framgår att den utsatta kvinnan tagit tillbaka sin anmälan vid flera tillfällen. Borås tingsrätt skriver i domen att det finns ett sammanhang där kvinnan velat få stopp på våldet samtidigt som hon inte velat separeras från mannen. I förhör har vittnen berättat att kvinnan mådde psykiskt dåligt och att hennes självkänsla påverkades negativt i förhållandet.

Flera uppgifter styrker kvinnans beskrivning av händelseförloppet och även skadorna är dokumenterade.

Nu dömer Borås tingsrätt mannen till ett sex månader långt fängelsestraff. Han har dömts vid 24 tillfällen tidigare och är villkorligt frigiven från ett tidigare fängelsestraff för liknande brottslighet. Den villkorliga frigivningen upphävs i samband med den nya domen och han måste därför avtjäna återstoden av det fängelsestraffet, cirka fyra månader.

Den 37-årige mannen ska även betala skadestånd till kvinnan med 50 000 kronor. Han ska sitta kvar i häkte tills domen kan verkställas.

LÄS MER:Fem män får fyra års fängelse för narkotikasmuggling

LÄS MER:Fängelse för fyra olika brott för 38-årig man från Mark

LÄS MER:Ung kvinna hotades av pappa – fanns hedersmotiv