Under måndagen fortsatte asfalteringsarbetet på den provisoriska bron.
Under måndagen fortsatte asfalteringsarbetet på den provisoriska bron. Bild: Tomas Johansson/Privat

Bron över Husån byggs klar – trots försvunnet räcke

Snart kan Segloraborna och alla andra som använder bron över Husån äntligen börja använda bron igen, trots att det var dramatik in i det sista.

ANNONS
|

Efter julhelgerna upptäckte Trafikverkets underleverantörer att ett av broräckena som skulle monteras saknades till den provisoriska bron som byggs över Husån.

– Det var specialtillverkat så det var jobbigt att behöva leta efter ett räcke som kan ersätta det, säger Trafikverkets projektledare Max Arvidsson.

Han vet inte vad som kan ha hänt med det försvunna broräcket, om någon har tagit det eller puttat ner det i vattnet. Trafikverket har inte haft möjlighet att göra några efterforskningar kring detta utan fokuserade på att hitta en lösning.

Max Arvidsson säger att det inte rör sig om någon stor kostnad utan att det mest av allt har orsakat besvär.

Klar under tisdagen

Prognosen är att all asfaltering ska vara klar och att linjerna ska vara målade så att trafiken ska kunna släppas på under tisdagseftermiddagen.

Mark-Posten skrev i december om bron som bland annat trafikeras av fordon som ska ta sig mellan Hyssna och Rydal. Den tidigare bron stängdes av för trafik för ungefär ett och ett halvt år sedan, den hade börjat ruttna.

Reglerna har ändrats vilket komplicerade projekteringen av en ny bro och det krävs även ett större geotekniskt arbete. Därför valde Trafikverket att sätta dit en provisorisk bro och det är den som nu är på plats.

LÄS MER:Nya trafikstörningar väntar vid 156:an i januari

LÄS MER:Möt kossorna i Mark som har allas blickar på sig

LÄS MER:Snart ska bron över Husån repareras