Förvaltningschefen i Mark slutar – efter massiva kritiken

Högste skolchefen Mari Sandell Molander lämnar sitt uppdrag, det var Borås tidning först med att rapportera.

ANNONS
LocationMark|
|

Enligt Borås tidning ska Mari Sandell Molander ha meddelat att hon kliver av sin tjänst som förvaltningschef för barn-och utbildningsförvaltningen i ett möte under onsdagen.

Vid 14-tiden på onsdagseftermiddagen bekräftade kommunen uppgifterna via ett pressmeddelande.

– Jag har nu varit förvaltningschef i Mark i fyra år och har jobbat utifrån det uppdrag jag hade under förra mandatperioden. Nu är det en ny politisk sammansättning och då väljer jag att lämna uppdraget, säger Mari Sandell Molander.

Hon fortsätter:

– Jag är nöjd med att ha skapat en krismedvetenhet kring kunskapsresultaten vilket lett till en ekonomisk satsning från politiken för att förbättra för barn och elevers tidigare åldrar. Jag är också nöjd med att ha startat ett kraftfullt skolutvecklingsarbete i samarbete med Skolverket och två universitet, där vi nu ser positiva resultat.

Rekrytering av en ny chef för barn-och utbildningsförvaltningen kommer att inledas omgående, skriver kommunen i pressmeddelandet.

– Vi har all respekt för Maris beslut. Under hennes ledning har Barn- och utbildningsförvaltningen påbörjat en omfattande resa för att utveckla och förbättra kvaliteten inom skolan, för våra barn och ungdomar bästa. Vi tackar henne för de insatser som hon gjort under sin tid hos oss i Mark och önskar henne lycka till i fortsättningen, säger Ulf Dahlberg och Tomas Ekberg, kommunstyrelsens ordförande (S) respektive vice ordförande (M) i ett gemensamt uttalande.

Mark-Posten har tidigare skrivit om kritiken mot förvaltningschefen, och konsultkostnader kopplade till arbetet på förvaltningen, där medarbetare och rektorer har lämnat sina uppdrag.

Mark-Posten har sökt Mari Sandell Molander för en kommentar under onsdagseftermiddagen, utan att lyckas.

LÄS MER:Krismöte om läget på förvaltningen

LÄS MER:Mark-Posten avslöjar: 839 kronor i timmen för konsult

LÄS MER:Oklar slutnota för kommunens konsultkostnader

LÄS MER:Förvaltningschefen om konsultfakturorna: "Viktigt att arbetet blir gjort på ett bra sätt"