Carolina Sandgren, solist från GöteborgsOperan
Carolina Sandgren, solist från GöteborgsOperan Bild: Stefan Bennhage

Göteborgsoperan till Sätila

Göteborgsoperan kommer till Sätila bygdegård för en ny föreställning.

ANNONS
LocationMark|

Under fredagen kommer föreställningen: ”Operakväll med musikalpärlor” till Sätila bygdegård. I ensemblen finns Carolina Sandgren, Feline Andersson, Anders Ottosson, Mattias Ermedahl, och Viktor Johansson.

Föreställningen har varit runt på olika orter tidigare under vinter och höst. Under torsdagskvällen besökte ensemblen Lidköping, innan den kommer till Sätila under fredagskvällen.

– Vi vill ge publiken en fin kväll, och plockar ihop valda nummer utifrån det, säger Niklas Fahlén.

Annan upplevelse på bygdegård

Han är ansvarig för Göteborgsoperans regionala föreställningar. Varje år åker man ut regelbundet till olika orter i Västra Götaland, och besöker skolor, bygdegårdar och teaterlokaler bland andra.

– Det är ett roligt ansvar. Det är roligt att kunna lägga föreställningarna över hela regionen. Vi försöker vara på så många ställen som möjligt, säger han.

Sätila bygdegård
Sätila bygdegård Bild: Gustaf Hallin

Han lyfter fram att det blir en annan typ av upplevelse när man uppträder i bygdegårdslokaler jämfört med större scener.

– Publiken kommer mycket närmare. Det är ett intimare format jämfört om man står på stora scener. Det blir en helt annan typ av konsert och föreställning, säger han och fortsätter:

– Den stora fördelen med bygdegård är att publiken är hemtam i lokalen och vi är bygdens främlingar. Alla i publiken kan sin bygdegård. Det är en väldigt positiv upplevelse. Det blir en annan kontakt.

LÄS MER:Staffan Johansson plockar konstrussinen ur historiekakan

LÄS MER:Röda mattan rullades ut när Kinna B&B öppnade under lördagen

LÄS MER:Säsongens sista hockeymatch blev en förlust för Fotskäl HC