Hans-Erling Andersson är beredd att satsa på en ny lågprisbutik trots konkurrensläget.
Hans-Erling Andersson är beredd att satsa på en ny lågprisbutik trots konkurrensläget. Bild: Ola Pilhem

Kungsfors ägare planerar för ny lågprisbutik

Vi årsskiftet stängde Fyndlagret men det avskräcker inte Hans-Erling Andersson som planerar att öppna en egen lågprisbutik till hösten.
– Lågprisbutiker har ju en väldig framgång just nu, säger han.

ANNONS
|

Hans-Erling Andersson äger Kungsfors köpcenter och har sedan tidigare lång erfarenhet av att driva livsmedelsaffärer som ICA, Hemköp och Willys. Nuförtiden vet han inte vad han ska kalla sig, fastighetsägare eller entreprenör.

Den aktuella lokalen är på 1 500 kvadratmeter och är ett tidigare lager som kommer att byggas om till butik under året. Kommunen ska ta beslut om att Kungsfors får ändra användningen av fastigheten från lager till butik.

– Det är en liten verksamhet som vi ska sätta igång. Jag är van vid väldigt mycket större butiker.

Tror på idén

Hans-Erling Andersson beskriver sig själv som en optimist men han har också mycket erfarenhet och ser möjligheter i just lågprissegmentet. Det handlar om att komma upp i en viss volym och omsättning för att det ska bära sig. Dessutom gäller det att kunna locka kunder från orterna runt Kinna.

I samband med det projektet har han också planer på att ändra fasaden till köpcentret som ska bli mer modern och utrustas med solceller.

– Det kommer att bli en jäkla snygg fasad!

Planen är att den nya lågprisbutiken kommer att öppna under hösten efter att lokalen renoverats invändigt. Sortimentet kommer att motsvara ungefär det som Rusta eller Dollarstore har men Hans-Erling Andersson kommer att ta in andra märken. Han räknar med att anställa mellan fem och tio personer, de flesta på deltid.

LÄS MER:L vill riva hotellet och bygga kommunkontor

LÄS MER:Pascal fixar datorn till den som inte har råd

LÄS MER:Fyndlagret stänger: ”Svårt att nå lönsamhet”