Marks säkerhetschef: ”Det är viktigt med långsiktighet”

Under fredagseftermiddagen deltog Marks skydds- och säkerhetschef i ett extrainkallat möte med länsstyrelsen på grund av den förhöjda hotbilden mot Sverige.
– Vi kommer att fortsätta att omvärldsbevaka som vi redan gör, säger Matilda Johansson.

ANNONS
|

Hon poängterar att det rör sig om ett långsiktigt arbete och att det inte finns någon särskild hotbild som rör just Västra Götalandsregionen.

– Som enskild person ska man inte behöva känna sig rädd eller behöva ändra sitt beteende.

Mötet under fredagen var en samverkanskonferens där representanter för samtliga kommuner i regionen deltog.

– Vi anpassar oss till den hotnivå som vi har fått till oss. Den här höjda nivån är en långsiktig bedömning. Det är en bekräftelse på att vi ska fortsätta att se över det befintliga säkerhetsarbetet, säger Matilda Johansson som är skydds- och säkerhetschef i Marks kommun.

Säkerhetsrutiner vid stora evenemang

Konkret innebär det att de ansvariga i Marks kommun jobbar enligt de rutiner som finns och håller sig informerade om vad som händer.

– Vi tittar på våra egna lokaler, så att vi jobbar på rätt sätt och att rätt personer är på rätt ställe.

Matilda Johansson och hennes medarbetare analyserar hur säkerhetsrutinerna ser ut vid olika evenemang och vid större folksamlingar. Det rör sig om ett kontinuerligt arbete.

– Jag känner mig trygg med att vi gör ett bra arbete där. Det här är arbetsuppgifter som vi har hela tiden. För oss handlar det om att vi ska skapa trygghet så att vi kan ha ett öppet och demokratiskt samhälle.

LÄS MER:Franzéns textil om hur koranbränningar påverkar handeln

LÄS MER:Två kyrkoherdar i Mark om ökade hotet efter koranbränningarna

LÄS MER:Terrorhotnivån höjs i Sverige