Nu är Kaskad invigt och öppet för allmänheten

Idag invigdes ”Kaskad 2.0” med musik och bandklippning. Från och med nu är allmänheten välkomna in för att plaska och basta.
– Det är inte en självklarhet, det finns många kommuner som inte kan erbjuda det här, säger kommunstyrelsens ordförande Ulf Dahlberg (S).

ANNONS
|

Det känns ungefär som att kliva in i en regnskog i det sprillans nya badhuset. De som besökte gamla Kaskad känner igen valen med rutschkanan och pingvinen som sprutar vatten genom näbben. Rutschkanan är ny men likadan som tidigare.

– Det är underbart att vi äntligen kan öppna upp, det är många som sett fram emot att komma hit och bada, säger projektledare Ahmet Zejnulahu som tillsammans med nya chefen för Kaskad, Madeleine Nilsson, visar runt press och politiker.

– Men det är också lite ledsamt att projektet är över, det har varit en fin resa, säger Ahmet Zejnulahu.

Under rundvandringen visas förutom barnområdet den stora bassängen som i och med renoveringen har fått åskådarplatser. Terapibadet har ett golv som inte bara går att höja och sänka utan också luta.

På andra sidan en glasvägg finns också de två bassänger som tillkommit under utbyggnaden och här är det full fart med plaskande skolbarn. Nu finns också möjlighet att byta om i ett enskilt bås.

– Det känns jätteroligt, jag är jättestolt att vi kan erbjuda det här till Markborna, säger kommunstyrelsens ordförande Ulf Dahlberg (S).

– Hinner jag så kommer jag vara här ikväll med familjen. Jag gillar motionssim och det här badet erbjuder allting som jag har behov av, att få rekreation, att njuta och umgås med sin familj, säger han.

En trumpetfanfar ljuder och kultur- och fritidsnämndens ordförande Birgitta Andersson (S) klipper bandet.

– Jag är överlycklig. Jag tycker det är över all förväntan, säger hon till Mark-Posten efteråt och lyfter särskilt fram terapibaden.

– De fyller många olika funktioner. Både för de som behöver rehabiliteringsträning och de som är reumatiker, säger hon.

Kritik mot öppettider

Kjell Svensson var med och lade grunden för det förra badhuset, som öppnade 1993. Han var sedan chef i mer än 15 år och har nu tagit sig hit för att inspektera. Men han vill äta upp tårtan innan han ger sitt omdöme.

– Det vågar jag inte säga än, för jag har inte gått runt än, säger han.

Men viss kritik har han redan nu.

– Det största är att det inte är öppet. Och det förvånar mig lite, för bygger du ett bad så kräver det personal för annars blir det väldigt dyrt om man Inte har kunder, säger Kjell Svensson.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Birgitta Dahlberg (S) har tagit till sig av kritiken.

– Jag förstår detta. När man skulle rekrytera personal utgick man från den budget man hade då. Vi skulle ha varit mer alerta från politikens håll, att det här kommer inte gå, vi måste ha mer pengar. Vi var ett steg efter, säger hon och poängterar att ingen skugga ska falla över personalen på Kaskad.

– Jag är jätteglad för det här och den fina personal vi har.

Kaskads öppettider för allmänheten:

Måndag: Stängt

Tisdag: 06:30-09:00 och 13:00-16:00

Onsdag: 07:30-09:00

Torsdag: 13:00-20:00 Obs: Vuxenkväll 18:00-20:00

Fredag: 06:30-20:00

Lördag: 10:00-16:00

Söndag: Stängt

LÄS MER:Nyrenoverade Kaskad öppnar snart men öppettiderna upprör

LÄS MER:Kaskad måste rekrytera för att kunna hålla mer öppet

LÄS MER:Här finns jobben – 30-tal arbetsgivare ställde ut på jobbmässan i Skene