Ny tillförordnad förvaltningschef

Christina Josefsson blir tillförordnad förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen medan rekrytering av ny chef pågår. Det skriver kommunen på sin hemsida.

ANNONS
LocationMark|
|

Den första mars tillträder Christina Josefsson tjänsten som tillförordnad förvaltningschef för barn-och utbildningsförvaltningen. Hon har tidigare arbetat som förvaltningschef och kommunchef i andra kommuner, bland annat i Skaraborg och Tranemo.

– Jag är glad att det har gått fort, och att vi kan få en bra arbetssituation. Det är lyckosamt att vi kan fortsätta utveckla verksamheten, säger kommunalrådet Ulf Dahlberg (S) till Mark-Posten.

För någon vecka sedan meddelade kommunen att en ledningsgrupp tar över ansvaret för barn-och utbildningsförvaltningen, men enligt Ulf Dahlberg insåg man snabbt att det skulle bli för mycket för ledningsgruppen.

– Den ledningsgruppen är tyngd som det är med det dagliga ledningsarbetet. Utgångspunkten har varit att ha en tillförordnad chef på plats.

En ny permanent förvaltningschef väntas vara på plats efter sommaren.

– Christina har varit ganska tydlig med att hon är en tillfällig lösning, och att hon ska skapa goda förutsättningar för en ny förvaltningschef, säger Ulf Dahlberg.

Christina Josefsson ser fram emot uppdraget.

– Min roll blir att under övergångsfasen skapa trygghet i organisationen. Det kan jag så klart inte göra ensam, utan jag ska jobba tillsammans med ledningsgruppen och fackliga för att stärka samverkansklimatet. Det finns mycket positivt att bygga vidare på inom förvaltningen, och de delarna ska vi lyfta fram. Min förhoppning är att jag ska kunna skapa goda förutsättningar för den förvaltningschef som kommer, säger hon.

Christina Josefsson.
Christina Josefsson. Bild: Malin Eirefelt

LÄS MER:Efter avhoppet – tillfällig ledning för förvaltningen

LÄS MER:Facket om förvaltningschef: ”Måste hända något drastiskt”

LÄS MER:Förvaltningschefen i Mark slutar – efter massiva kritiken