Polisen beslagtog bland annat en pistolattrapp och buntband i samband med utredningen.
Polisen beslagtog bland annat en pistolattrapp och buntband i samband med utredningen. Bild: Källa: Halmstads tingsrätt

Par misstänks ha skjutit mot kidnappad man

Enligt åtalet så hotade de en man i 20-årsåldern med skjutvapen och band hans händer med buntband och förde bort honom. 20-åringen misshandlades och sköts med en så kallad soft airgun innan han släpptes efter flera timmar.

ANNONS
|

Misstankarna gäller människorov, grov misshandel och försök till utpressning. Det hela ska ha utspelat sig under några intensiva timmar i Halmstad, 6 november förra året.

– Jag bedömer att bevisläget är bra. Döms de så är straffvärdet minst fyra år för människorov av normalgraden, säger kammaråklagare Klas Lundgren.

Först sökte de upp den 20-årige mannen i hans bostad i en stadsdel i Halmstad och tvingade honom att följa med i bil till en annan del av Halmstads kommun. Händerna var hopbundna med buntband och han fick även buntband runt halsen. Sedan misshandlade de 20-åringen under cirka två och en halv timme. Allt enligt åtalet.

Skott mot benet

Förutom slag mot ansiktet så blev han också skjuten med skott från en soft airgun, i foten och ena benet.

Sedan körde de hem honom igen.

Bakgrunden ska enligt åtalet vara att de ville få honom att betala pengar till dem, en summa på mellan 5 000 och 15 000 kronor.

Den 20-årige mannen från Halmstad hotades och sköts med en soft airgun. Bilden är en arkivbild från en annan utredning.
Den 20-årige mannen från Halmstad hotades och sköts med en soft airgun. Bilden är en arkivbild från en annan utredning. Bild: Bohusläningen/Polisen

De som är misstänkta för brotten är en 23-årig man och en 22-årig kvinna, båda från Marks kommun. De nekar till brott. Halmstads tingsrätt har beslutat att de ska sitta kvar i häkte. Sedan tidigare har de suttit häktade i sex veckor.

Polisen har tagit två pistoler i beslag tillsammans med magasin och ammunition, det ska röra sig om soft airguns.

Den kidnappade mannen ska inte ha fått några bestående fysiska men av misshandeln och skotten mot benen.

I går skrev Mark-Posten om ett annat mål, där samma personer som nu misstänks för människorov även står åtalade för annan brottslighet.

LÄS MER:Så kommer knarket in i Mark

LÄS MER:Två personer misstänks för människorov

LÄS MER:Markbor misstänkta för människorov – nu kommer åtalet