Premiär för hantverksmarknad på Mor Kerstins torg

För några månader sedan började medlemmar i Solokompaniet och Studieförbundet Vuxenskolan diskutera om de kunde genomföra en marknad tillsammans. På lördag är det premiär i Kinna.

ANNONS

Det handlar om en kombination av hantverksmarknad och konstutställning.

– Vi pratade om vad vi skulle kunna hitta på och så föddes idén om en hantverksmarknad, säger Gisella Olsson verksamhetsutvecklare på Vuxenskolan.

Solokompaniet är ett samarbete mellan sex hantverkare. Det som de började att prata om i februari var om de kunde bidra till att skapa ett mer levande centrum i Kinna med fler marknadsdagar samtidigt som de skapade en yta där konstnärer och hantverkare kunde visa upp sina alster.

– Det är ett pilotprojekt som vi kallar för Vi är Mark.

Första marknaden är på lördag 6 maj. Faller det väl ut kan det bli tal om fler datum, de har redan bokat in ett datum på hösten och ett närmare jul.

Hoppas på samarbete med butiker

På sikt hoppas de på ett samarbete med butiker och fastighetsägare.

– Om det blir en återkommande satsning så hoppas vi att fler ska våga vara med. Det är roligt om det blir liv och rörelse på torget, säger Lena Lysvret som driver företaget Lenas Lappar med ateljé vid Rydal.

Studieförbundet Vuxenskolan har flera studiecirklar inom hantverk, att eleverna kan visa upp sig på en marknad blir en slags fortsättning på undervisningen.

Inne i skolans lokaler blir det konstutställning. Ann Severinsson från Björketorp är en av utställarna, hon driver Prinsessanns ateljé.

– Det är spännande och roligt, säger Ann Severinsson.

Dessutom blir det boksignering, författaren Ann-Charlotte Olsson signerar sin barnbok Mona i drömmarnas värld. UF-företag från Marks gymnasieskola visar upp sina produkter. Totalt handlar det om omkring tjugo olika utställare som visar upp och säljer så vitt skilda saker som funktionskläder, honung, käpphästar och blommor.

LÄS MER:Vävcenter Sjuhärad vill ha skytteltrafik till Rydal under Väverskans dag

LÄS MER:Hotellägaren riskerar vite– kommunen kräver vaktbolag

LÄS MER:Göran tog gardinerna till nästa nivå