Marks kommun betalar ut nio månadslöner till förra skolchefen.
Marks kommun betalar ut nio månadslöner till förra skolchefen.

Skolchef får fallskärm värd 702 000 kronor

Nu har Marks kommun och förra skolchefen Mari Sandell Molander gjort en överenskommelse som innebär att kommunen betalar ut nio månadslöner till henne.

ANNONS
|

"Vi ville göra ett så bra avslut som möjligt för inblandade parter. Det är viktigt så att alla kan gå vidare” säger Ulf Dahlberg, kommunstyrelsens ordförande (S) i ett pressmeddelande.

Formellt avslutade Molander sin anställning i fredags, 3 februari.

Kommunstyrelsens ordförande Ulf Dahlberg (S) skriver i pressmeddelande att kommunen ”ville göra ett så bra avslut som möjligt för inblandade parter”.
Kommunstyrelsens ordförande Ulf Dahlberg (S) skriver i pressmeddelande att kommunen ”ville göra ett så bra avslut som möjligt för inblandade parter”. Bild: Ola Pilhem

I pressmeddelandet framgår det att kommunen kommer att betala ut nio månadslöner på drygt 78 000 kronor, tre månader längre än anställningsavtalet. Utbetalningarna sker månadsvis. Kommunen betalar även in tjänstepensionsförsäkring under de nio månaderna.

Det var 11 januari som dåvarande förvaltningschefen vid barn- och utbildningsförvaltningen Mari Sandell Molander meddelade att hon skulle sluta.

I samband med det kommenterade hon sitt beslut i ett pressmeddelande.

– Jag har nu varit förvaltningschef i Mark i fyra år och har jobbat utifrån det uppdrag jag hade under förra mandatperioden. Nu är det en ny politisk sammansättning och då väljer jag att lämna uppdraget, sade Mari Sandell Molander i januari.

Beslutet hade föregåtts av en turbulent period där bland annat fackförbundet Sveriges lärares lokalavdelning riktat kritik mot förvaltningschefen. Kritiken handlade bland annat om bristande samverkan. Mark-Posten har också rapporterat om konsultkostnaderna efter bland annat kränkningsanmälningar mot Mari Sandell Molander.

Sedan tidigare är det klart att Christina Josefsson blir tillförordnad förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen, medan rekrytering av ny chef pågår. Hon tillträder den första mars.

LÄS MER:Facket om förvaltningschef: ”Måste hända något drastiskt”

LÄS MER:Efter avhoppet – tillfällig ledning för förvaltningen

LÄS MER:Ny tillförordnad förvaltningschef