Till nyår öppnar den nya vårdcentralen

Husläkarcentralen har tidigare funnits i Borås. Nu öppnar den nya vårdcentralen i Kinna som hoppas kunna locka patienter från hela kommunen. ”Ska ha hög kompetens”

ANNONS
|

– Det blir ett rejält tillskott till närvården i Marks kommun, säger verksamhetschefen Burair Mahmood.

Sju personer kommer att arbeta på vårdcentralen och samtliga har tidigare arbetat utanför kommunen. Det innebär att ingen av de etablerade vårdgivarna har gått miste om personal utan det blir ett tillskott.

På den nya vårdcentralen kommer det att finnas två läkare, två sjuksköterskor, två undersköterskor och en sekreterare på plats. Burair Mahmood är själv läkare i allmänmedicin och har tidigare jobbat på vårdcentraler i Sätila och Bergsjön bland annat. Hans pappa drev Husläkarcentralen i Borås och sonen har länge drömt om att kunna starta eget och återanvända namnet.

– Personligen har jag alltid velat driva eget.

Ska förkorta väntetiderna

Han har gjort en analys och sett att det finns ett stort behov av fler vårdgivare i Marks kommun, för att öka tillgängligheten och korta väntetiderna.

Lokalerna är de som Arbetsförmedlingen använde tidigare och under hösten har de renoverats och anpassats efter vårdcentralens behov. Burair Mahmood berömmer hyresvärden Knallehem.

Den nya vårdcentralen ska flytta in i lokalerna som Arbetsförmedlingen hade tidigare.
Den nya vårdcentralen ska flytta in i lokalerna som Arbetsförmedlingen hade tidigare. Bild: Ola Pilhem

– De har hjälpt oss mycket.

Det återstår fortfarande en del arbete och sedan ska skylten upp. Premiären är planerad till efter nyårshelgen, då hoppas han att patienterna ska vilja hälsa på och lista sig.

– Vi slår upp dörrarna 2 januari och då har vi öppet hus. Det känns jätteroligt, jag ser verkligen fram mot det.

Förutom läkarmottagning och sjuksköterskemottagning så kommer där att finnas BVC och de planerar för en äldremottagning.

– Våra ledord är att vi ska ha hög kompetens och tillgänglighet och vi ska vara den bästa arbetsplatsen.

Ett annat sådant ledord är kontinuitet, patienterna ska kunna ha fast läkarkontakt och det finns ett tak för hur många listade patienter en läkare kan ha. Eftersom lokalerna är såpass stora finns det utrymme att expandera med fler anställda, säger Burair Mahmood.

LÄS MER:Felix, 23, uttagen till landslaget

LÄS MER:Första dagen på jobbet för Mark-Posten

LÄS MER:5 583 personer inskrivna till värnplikt – så här många kommer från Mark