Efter turbulensen– nu är nya skolchefen rekryterad

Förra skolchefen slutade efter facklig kritik om brist på samverkan. Nu är rollen tillsatt och ny chef för Barn- och utbildningsförvaltningen heter Rachel Törnell.

ANNONS
|

Mark-Posten skrev i februari om att förra skolchefen hastigt slutade efter bland annat kritik från fackförbundet Sveriges lärare. Kritiken bestod bland annat i bristande samverkan.

Nu skriver Marks kommun i ett pressmeddelande att rekryteringsprocessen gällande en ny chef för Barn- och utbildningsförvaltningen är avslutad. Valet föll på Rachel Törnell.

– Det känns spännande och inspirerande. Jag har fått ett gott intryck av de människor jag mött och märkt att här finns en genuin vilja att skapa goda förutsättningar för barn och unga., säger Rachel Törnell i pressmeddelandet.

Bakgrund i Markaryd och Alingsås

Rachel Törnell har senast en bakgrund som förvaltningschef för Kultur- och utbildningsförvaltningen i Markaryds kommun och har också jobbat som verksamhetschef för skolor i Alingsås. Själv bor hon i Göteborg.

– Jag tycker om att se på förskola och skola som möjligheternas arena. Det är här vi kan skapa den vardag av tillit och sammanhang som för många barn och unga är nödvändig på vägen till att bli goda samhällsmedborgare, säger Rachel Törnell vidare i pressmeddelandet.

I nuläget är Christina Josefsson fortsatt tillförordnad och den nya chefen för Barn- och utbildningsförvaltningen tillträder i mitten av augusti.

LÄS MER:Skolchef får fallskärm värd 702 000 kronor

LÄS MER:Kommunen drar in skolpeng för otillåtna friskolan

LÄS MER:Så kom lärarfacken överens med kommunen