Åtalet omfattar 29 olika tillfällen då kvinnan ska ha utsatts för misshandel och hot.
Åtalet omfattar 29 olika tillfällen då kvinnan ska ha utsatts för misshandel och hot. Bild: Arkivbild

Kvinna utsattes för våld under flera års tid

Vid ett tillfälle pressade den misstänkte gärningsmannen en knivspets mot kvinnans mage och en annan gång knuffade han henne nerför en backe. Allt enligt det omfattande åtalet som Borås tingsrätt nu ska ta ställning till.

ANNONS
|

Det omfattande åtalet innehåller 29 åtalspunkter och sträcker sig över två och ett halvt år fram till november förra året då han greps och senare häktades. Mannen som är från Marks kommun sitter fortsatt häktad.

Nu åtalas den 36-årige mannen som är misstänkt för grov kvinnofridskränkning, ett brott som kan ge mellan ett och sex års fängelse.

– Han förnekar brott, säger mannens försvarsadvokat Rasmus Collin.

Bränd med cigarett

En av punkterna beskriver hur mannens ska ha hotat kvinnan genom att hålla en fällkniv mot hennes ansikte. Vid ett annat tillfälle brände han henne med en cigarett. Han ska också ha tagit stryptag på kvinnan, tryckt en knivspets mot hennes mage och vid ett tillfälle dunkat hennes huvud mot en betongvägg.

Vid ett tillfälle hösten 2021 puttade han henne nerför en backe samtidigt som han skrek att hon ska ner i vattnet. Allt enligt åtalet där den enskilda brotten rubriceras som misshandel, grovt olaga hot och skadegörelse.

– Grov kvinnofridskränkning är ett brott som kan innehålla flera olika typer av brott som tillsammans utgör grov kvinnofridskränkning, säger kammaråklagare Anna Arvidsson.

Integritetskränkning

Några av kriterierna för den brottsrubriceringen är att det rör sig om en upprepad kränkning där en man utsatt en närstående eller tidigare närstående kvinna med syfte att allvarligt skada hennes självkänsla.

I bevisningen ingår förhör med vittnen, foton på kvinnans skador, journalanteckningar och kopior på meddelanden som den 36-årige mannen antas stå bakom.

– Jag har tyckt att det finns tillräcklig bevisning för att väcka åtal, säger åklagare Anna Arvidsson.

Rättegången inleds i nästa vecka och väntas pågå i flera dagar.

LÄS MER:29-åring döms för knivattack på boende

LÄS MER:Par misstänks ha skjutit mot kidnappad man

LÄS MER:Man i 70-årsåldern misshandlad på buss