L kritiserar kommunstyrelsens skrivelse till regeringen

Förra veckan gjorde en oenig kommunstyrelse en gemensam skrivelse till regeringen angående den så kallade angiverilag som är under utredning. Nu riktar Liberalerna kritik mot S, C och V.
– Kommunstyrelsen har viktigare uppgifter att sköta, säger Niclas Svedberg (L).

ANNONS
|

Enligt ett pressmeddelande som gick ut under måndagen riktar Liberalerna kritik mot den skrivelse som kommunstyrelsen skickade till regeringen efter förra veckans möte. Förslaget om anmälningsplikt, den så kallade angiverilagen, bör inte införas eftersom det skulle innebära en sämre arbetsmiljö för kommunens anställda, hette det i skrivelsen.

– Det blir jätteknepigt enligt vår människosyn. Vi vill markera mot den här utredningen, sa Lena Ferm Hansson (C) till Mark-Posten då.

”Finns inget konkret att kritisera”

Enligt pressmeddelandet signerat Maria Aronsson Dahl, ordförande och gruppledare (L), och Niclas Svedberg, vice ordförande (L), är hela skrivelsen meningslös då utredningen inte är klar och det inte finns något konkret att kritisera.

– Vi vill framhålla att det är ett år kvar till det är klart. Nu lämnar man ganska detaljerade synpunkter på vad lagen kan innebära men man har ingenting att gå på, säger Niclas Svedberg (L), vice ordförande i Liberalerna och ersättare i kommunstyrelsen.

De menar att kommunstyrelsen är fel forum att framföra den här typen av kritik.

– Man vill utmåla regeringen som att den skulle jaga människor och vilja ha ett angiverisamhälle. Den bilden har man velat måla upp länge, säger Niclas Svedberg.

”Kommunstyrelsen bedriver nationell opposition”

En skrivelse som den kommunstyrelsen skickat till regeringen är att bedriva nationell opposition, enligt honom.

– Vi tycker inte att det här är kommunpolitik. Det är inte kommunstyrelsens uppgift att bedriva opposition, de har andra och viktigare saker på sitt bord, säger han.

”Liberalerna i Mark tror inte att kommunen tjänar på ett växande skuggsamhälle, att fler verktyg för att bekämpa utanförskapet är bättre än färre. Vi ser därför fram emot att ta del av utredningen när den är färdig, först då kan någon bedöma effekterna av föreslagen lagstiftning på kommunens verksamheter” skriver Liberalerna.

Hur partiet kommer ställa sig till den så kallade angiverilagen är med andra ord oklart.

– Det är inte givet att vi kommer köpa den här utredningens förslag. Man får vänta till den kommer ut på remiss, säger Niclas Svedberg.

LÄS MER:Majoritet tar avstånd från förslag om anmälningsplikt

LÄS MER:Gynmottagningen i Skene hotad – protestlista startad

LÄS MER:Kasthalls nya ägare vill skapa koncern för svensk design