Ny sökinsats i Öxabäck: ”Vill få med så många som möjligt”

Under måndagen försvann en äldre man i Öxabäck i Marks kommun. Under tisdagen pågick en enorm sökinsats och nu hoppas Missing people att ännu fler deltar i en ny sökning klockan 16.00 i dag.
– Ju fler som kommer desto bättre, säger Elin Grönlund, insatsledare för Missing people.

ANNONS
|

Det var i samband med en bussutflykt vid Öxabäckskyrkan som mannen, 75 år, försvann. Nu har han varit borta i snart två dygn. Polis, militär och civilpersoner har sedan i måndags kväll sökt efter honom. Helikopter och polispatruller har skickats ut men än så länge har mannen inte hittats.

Vid klockan 21.30 på tisdagskvällen avrundades Missing peoples sökinsats som då hade pågått i över 13 timmar. Under onsdagsmorgonen sker sökandet av polis och militär och vid klockan 16.00 planeras en ny sökning med Missing people, och då bjuder man in alla som kan hjälpa till.

– Vi vill få ut fotpatruller för att söka och vi håller just nu på att planera hur vi ska arrangera sökandet. Vi har ett stort område som vi har tilldelats idag och vi önskar att många kommer och ansluter sig, säger Elin Grönlund

Ingen förkunskap behövs

Enligt Elin Grönlund så kommer alla att få lära sig på plats hur sökandet går till.

– Ingen förkunskap behövs. Det enda man bör ha med sig är bra skor och lite mat så man kan stå sig. Man måste även vara över 18 år för att kunna delta i sökandet, säger Elin Grönlund.

Samling är klockan 16.00 vid Öxabäckshallen men det går även att ansluta senare. Missing People skriver på sin Facebooksida att de som har ficklampa gärna får ta med den och att deltagare bör försöka ha sin mobil laddad, samt om möjligt ta med en powerbank.

LÄS MER:Öxabäck sluter samman: ”Det är klart vi ställer upp”

LÄS MER:Stor sökinsats efter försvunnen man

LÄS MER:Storbråk i Skene – ungdomar kastade sten och burkar