Snart öppnar Kinnas nya pastarestaurang

Restaurangutbudet i Mark utökas inom kort. Konceptet går ut på att erbjuda en prisvärd restaurangupplevelse och fylla en lucka i matutbudet i Kinna centrum.

ANNONS
|

I förra veckan tog de över lokalerna och nu är renoveringen redan i full gång. Om en och en halv månad räknar krögaren Arash Taheri och hans kollegor med att kunna öppna restaurangen Primo Pasta i den gamla fotoaffären på Boråsvägen.

– Vi tänker oss en pastarestaurang med fokus på avhämtning och att vi ska kunna hålla relativt låga priser, säger Taheri.

Han vill också erbjuda en restaurangupplevelsen med ett tjugotal sittplatser i den relativt lilla lokalen. Krögaren är välkänd för Markborna. Tillsammans med ett par kollegor driver han även Valla golfkrog, och kommer att fortsätta att göra det även i framtiden.

– Vi får anställa mer folk.

Erfarenhet från Valla golfkrog

Restaurangchef blir Mohammed ”Momo” Cheif.

Han tar snart studenten men har hunnit skaffa sig restaurangerfarenhet under ett och ett halvt år på golfkrogen, där han jobbat på ledig tid.

– Det känns spännande att börja med detta direkt efter skolan, säger Momo Cheif.

Han inser att det kommer att bli stressigt och kanske särskilt innan restaurangen öppnar när allt ska planeras och fixas i ordning.

– Det gör inget så länge man får göra något man tycker om.

Det är väggar som ska öppnas och ventilation och annan utrustning ska installeras. De håller också på att välja färger och inredningsdetaljer.

Mariia Shulhina, som kom till Sverige från Ukraina för ett år sedan, kommer att ansvara för design, marknadsföring och administration bland annat. Hon har arbetat på golfkrogen i några månader men har erfarenhet sedan tidigare.

Kompletterar restaurangutbudet med pasta

Valla golfkrog är en säsongsrestaurang som håller öppet under sommarhalvåret, under vintern kommer en del personal därifrån att kunna erbjudas arbete i pastarestaurangen. Arash Taheri räknar med att de kommer att behöva anställa fyra eller fem personer.

Han har själv arbetat på italienska krogar i Göteborg och lovordar pastarätter som vongole, carbonara och frutti di mare.

– Det är comfort food, det är enkelt och inte alltför kostsamt. Pasta är lekfull mat. Man kan leka med recept och det är det som lockar oss mest, säger Arash Taheri.

I mitten av juli räknar de med att öppna men de har redan fått frågor om menyn av intresserade Kinnabor – och de är tacksamma över responsen.

Planen är att kunna erbjuda kaffe och smörgås på morgonen, sedan lunch- och kvällsmenyer.

– Det finns inget riktigt ställe att köpa sig en kaffe och baguette på morgonen. Vi försöker att komplettera det som inte finns i centrum och bidra till restaurangutbudet.

LÄS MER:Då öppnar Kinnas nya pizzeria

LÄS MER:"Håll käft & ät" – unika restaurangen i Fritsla

LÄS MER:Gårdsförsäljning inte aktuellt för Dugges